...fortsat fra sidste side

 


Efter at have stampet sandet skilles formen ad. Det skal gøres med en smule forsigtighed, da det hele kan ryge fra hinanden. Det er her man finder ud af hvor godt det hele er stampet og om man har brugt nok talkum. Så tages træmodellen ud af sandet. I forvejen havde vi boret et lille hul i medten af modellen, så vi kunne sætte en skrue i og derved få den vrikket op af sandet. VÆR FORSIGTIG! Du kan ødelægge alt med een forkert bevægelse.

Her ses den -næsten- færdige form. For at rette den helt til, kan man bruge en pensel til forsigtigt at fjerne overflødigt sand og snavs. For at kunne få noget alu ned i formen, gravede vi os igennem bunden. For ikke at få skidt og sand ned io selve formen, laver man en slags "tragt", bredest i toppen smallest... Derudover lavede vi 4 små lufthuller, så aluen bedre kan fordele sig i formen. Vi satte delene (formen) sammen, og gjorde os klar til at smelte...

Så skal der smeltes alu! Vi brugte 2 gasbrændere, en nedefra, og en fra toppen. Aluen smelter ved ca. 6-700 grader, men det er mest optimalt hvis man varmer den helt op til omkring de 1000 grader c. fordi ved denne temp. er aluen mere tyndtflydende, og kommer derved nemmere ud i hjørnerne.

Sådan, så er der alu i svinet! Det skal, efter det er smeltet, hældes forholdsvis hurtig ned i formen, og pas på ikke at få noget på hænder og andre kropsdele, da det ikke er sådan ligetil at få af igen. ;-) Her skal det stå et godt stykke tid for at køle af. I mellemtiden kan du jo så lige stikke til byen efter cola, for det er jo en dejlig ting... eller..?
Tilbage|Næste Side